We gaan weer terug in het gewone ritme en willen graag extra ons best doen om gezonder bezig te zijn en die vakantiekilo’s kwijt te raken. Wij geven je tips om vanuit de vakantiemodus je gezonde levensstijl weer op te pakken:  

  • Ga weer op tijd naar bed en zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt. Wist je dat je hormonen uit balans raken bij te weinig slaap? Dit zorgt ervoor dat je meer honger hebt én je verzadigingsgevoel minder is.
  • Breng ritme aan in je eetpatroon en zorg voor 5 tot 6 eetmomenten op een dag.
  • Laat koolhydraten wat vaker staan. Kies er bij de avondmaaltijd voor om pasta, rijst en aardappelen achterwege te laten. Je zult merken dat je daardoor ook sneller het vocht wat je vasthoudt, kwijtraakt. 
  • Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je gemakkelijker een gezonde keuze maakt. Bedenk dus alvast wat je de volgende dag(en) gaat eten.
  • We hebben lekker kunnen luieren op vakantie maar wen jezelf aan om weer meer te bewegen. Wat dacht je van iedere dag een half uurtje wandelen?
  • Drink 1,5 tot 2 liter water per dag om je lichaam te helpen vocht en afvalstoffen af te voeren. Nu de vakantie voorbij is heb je een goede reden om alcohol te beperken tot een minimum, of nog beter: helemaal te schrappen.