Zo week 3 zit erop! Meestal is dit de week dat ik begin te denken: “ik wil snoep, koek en alles eten wat los en vast zit.” “Het gaat niet snel genoeg en ik stop ermee.” Ja ik heb een korte spanningsboog als het gaat om afvallen, maar dit keer voel ik dat het anders is.

Iedere maandag kijk ik in mijn agenda naar de komende week. Wat voor activiteiten heb ik? Waar moet ik rekening mee houden? En hoe kan ik mijn eten daar op aanpassen? Afgelopen week had ik op dinsdag een training van Powerslim, vrijdag ging ik bowlen en zaterdag hadden we burendag inclusief barbecue.

De training op dinsdag was een echte eye opener. Bij Powerslim krijg je natuurlijk alleen Powerslimproof eten en dat zag er allemaal even lekker uit. Een etagère met lekkere dingetjes, een 3-gangen lunch en snacks voor mee naar huis. Als voorgerecht kregen we een noodlessoep met gamba’s en ei, overheerlijk. Ik zou het zelf niet altijd maken, maar jamm dit was lekker! Als hoofdgerecht heerlijke biefstuk met noedels, taugé en sperziebonen. En tijdens de training de derde gang: een flesje met chocoladepasta. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!

Belangrijk tijdens het kijken naar de komende week voor mezelf is ook kijken naar waar er alcohol is te vinden. Niet dat ik alcoholist ben, maar een 28-jarige lust in het weekend wel een drankje. Ik vind vooral in deze periode van Powerslim dat ik er goed op moet letten waar ik wel wat drink en waar niet. Ik ben een liefhebber van speciaal bier en laat daar nou net veel koolhydraten inzitten. Daarom drink ik al sinds 2 september geen bier meer. En voor de mensen die mij kennen, is dat best een dingetje! Een wijntje is het alternatief en dat ging afgelopen weekend best goed. Per avond niet meer dan 4 drankjes en daar goed rekening mee houden qua eten.

En tja dan zit week 3 er weer op. Ik was bijna vergeten dat het week 3 was en dat ik eigenlijk altijd faal in week 3. Ik merk dat ik echt een knop heb omgezet en dat ik steeds makkelijker dingen kan afslaan. En dan natuurlijk maandag het weegmoment. Ik ben 2 kilo afgevallen en weeg momenteel 87,5 kilo. In totaal in 3 weken tijd is dat 3,6 kilo!! Ik ben apetrots op mezelf.

Liefs

Janine